Evangelist og Christian Hedegaard

Dette er en samling af artikler i relation til Evangelist og Christian Hedegaard. Hvad sker der med mennesker, der bliver en del af Evangelist? Hvad kan forældre, søskende og venner gøre, når de står magtesløse over for at børn, søskende og venner bliver opslugt af Evangelist? Hvad man kan gøre og hvad man ikke skal gøre.

[hr style=double-line margin_top= margin_bottom=]

Danmarks Radios hjemmeside om sekter

Hvad sker der med mennesker, der bliver en del af Evangelist? Hvad kan forældre, søskende og venner gøre, når de står magtesløse over for at børn, søskende og venner bliver opslugt af Evangelist? Hvad man kan gøre og hvad man ikke skal gøre.

[button color=black url=www.dr.dk/Regioner/Kbh/Tema/ekstreme/20051210125911.htm target=self]Læs artiklen[/button]

[hr style=double-line margin_top= margin_bottom=]

Kritisk vurdering af Christian Hedegaards teologi

En omfattende artikel, der afslører menneskelige og åndelige overgreb. Med guddommelig autoritet mener lederne i Evangelist sig i stand til at helbrede sygdom ved at uddrive de sygdomsfremkaldende dæmoner hos psykisk syge og misbrugere gennem tre dages faste og bøn. Men de fleste bliver ikke helbredt, men får i stedet for nye problemer. Mennesker, der bliver medlemmer af bevægelsen, bliver ofte logistisk, arbejdsmæssigt og økonomisk bundet til bevægelsen. Det får bl.a. den konsekvens, at evangelisterne ofte isolerer sig i forhold til familie og tidligere venner uden for Evangelist.

[button color=black url=www.dci.dk/index.php?option=com_content&view=article&id=1234:kritisk-vurdering-af-christian-hedegaards-teologi&catid=176:laes-om-fremgangsteologi&Itemid=61 target=self]Læs artiklen[/button]

[hr style=double-line margin_top= margin_bottom=]

Christian Hedegaard er fremgangsteolog

Evangelist og Christian Hedegaard vil gerne tilsløre deres forbindelse til den usunde fremgangsteologi, og forsøger udadtil, at give det indtryk, at deres teologi er klassisk pinseteologi. Men påvirkeningen fra fremgangsteologien er helt åbenlys - en kendsgerning som ikke kan benægtes.

[button color=black url=www.dci.dk/index.php?option=com_content&view=article&id=1502:Christian-Hedegaard-er-fremgangsteolog&catid=169:dnd108 target=self]Læs artiklen[/button]

[hr style=double-line margin_top= margin_bottom=]

Dæmoniseringen i fremgangsteologien

I fremgangsteologien dæmoniseres alt lige fra misbrugsproblemer, fysiske og psykiske lidelser, ja, endog rygning. Hvori adskiller Evangelist sig fra Det nye Testamente, når det drejer sig om dæmonbesættelse og eksorcisme?

[button color=black url=www.dci.dk/index.php?option=com_content&view=article&id=1481:daemonisering-i-fremgangsteologien&catid=176:laes-om-fremgangsteologi&Itemid=61 target=self]Læs artikel[/button]

[hr style=double-line margin_top= margin_bottom=]

Guruen fra Gørløse

Christian Hedegaard hævder, at han står for kompromisløs kristendom. Men Dialogcentret anser ham for at være en farlig guru, der med hård hånd leder sit voksende sekt-imperium Evangelist. Her vil vi prøve at dokumentere vores holdning og vise omfanget af hans bevægelse.

[button color=black url=www.dci.dk/index.php?option=com_content&view=article&id=1393:guruen-fra-gorlose&catid=102:dnd102 target=self]Læs artikel[/button]

[hr style=double-line margin_top= margin_bottom=]

Kristne bør advare mod Evangelist

Hvis man af angst for at bedømme ikke tør skelne mellem kristeligt og ukristeligt i kirkens egne rækker, svigter man dem, der i søgen efter autentisk kristendom bliver lokket med i sekteriske bevægelser.

[button color=black url=www.dci.dk/index.php?option=com_content&view=article&id=1498:Kristne-bør-advare-mod-Evangelist&catid=169:dnd108 target=self]Læs artiklen[/button]