TEOLOGI OG RELIGION – Kierkegaard, Grundtvig og Luther
Ved sognepræst, ph.d., cand.theol. Roar Tuxen Lavik, Gladsaxe Kirke

Hvad var Søren Kierkegaard, N.F.S. Grundtvig og Martin Luthers anliggende?

Mange af deres teologiske syspunkter er blevet til i polemiske diskussioner, man hvad var de fælles om, og hvori bestod uenigheden?

Arven fra Luther, Kierkegaard og Grundtvig har i høj grad sat sine spor ikke bare i kirken, men også i samfundet. Hvis vi skal forstå vore egne rødder, kommer vi ikke uden om disse store personligheders tænkning og eksistensforståelse.

TIDSPUNKT 5 ONSDAGE 19. februar til 19. marts 2014 kl. 19:15 - 21:00.

UNDERVISNINGSSTED Laden, Provst Bentzons Vej 1, 2860 Søborg

PRIS: Kr. 440,-

Deltagere: Alle interesserede

Tilmelding til kursus: først muligt efter 20/11-2013

[hr style=dashed-line margin_top= margin_bottom=]

TEOLOGI OG RELIGION - Søren Kierkegaards hemmelighed
Ved sognepræst, ph.d., cand.theol. Roar Tuxen Lavik, Gladsaxe Kirke

Søren Kierkegaard røbede aldrig sin hemmelighed for nogen. Man leder forgæves efter hemmeligheden i hans forfatterskab og i hans papirer. Ikke så meget som en eneste dagbogsoptegnelse afslører hans hemmelighed.

Kierkegaard vidste, at hans forfatterskab og hans papirer ville blive gransket nøje efter hans død. Derfor var han meget påpasselig med ikke at røbe noget. Ikke desto mindre er det lykkedes at afsløre hans hemmelighed.

Det viser sig, at hemmeligheden både berører forholdet til hans far og til hans forlovede, Regine Olsen. Kurset vil afsløre og dokumentere denne hemmelighed i et liv, der på mange måder forløb stormfuldt, men alligevel havde et helt afgørende 'hvilepunkt'.

TIDSPUNKT 5 ONSDAGE
11. september til 9. oktober 2013 kl. 19:15 - 21:00.

UNDERVISNINGSSTED
Laden, Provst Bentzons Vej 1, 2860 Søborg

PRIS: Kr. 440,-

Deltagere: Alle interesserede

Tilmelding til kursus 5369

Du kan tilmelde dig på flere forskellige måder. Uanset fremgangsmåde er din tilmelding på plads, når kursusafgiften er trukket på din konto. Der kan ikke betales på holdene ved kursusstart. Tilmelding kan foregå på følgende vis:

  1. På hjemmesiden: www.fukbh.dk indtaster du holdnr. 5369, hvorefter du kan betale med Dankort eller Forbrugsforeningens betalingskort. Indtast holdnummer i søgefeltet og tilmeld dig på holdsiden. Du modtager en betalingskvittering via e-mail kort tid efter, at du har gennemført tilmeldingen.
  2. Via vores servicecenter på telefon 3532 8710. Oplys holdnummer, betalingskortnummer, udløbsdato og kontrolcifre, så tilmelder de dig via hjemmesiden.
  3. Personlig henvendelse på Sekretariatet, der har åbent mandag-fredag kl. 10-16. Her kan du betale kontant, med Dankort eller Forbrugsforeningens betalingskort.
  4. Indsend check med tydelig angivelse af holdnummer og oplysninger om den eller de personer, der skal tilmeldes det eller de pågældende hold.

Vi sender et tilmeldingsbevis, så snart vi har modtaget din betaling.

FOLKEUNIVERSITETET I KØBENHAVN
Njalsgade 136, bygning 27, 3. sal,
2300 København S.
Tlf. 3532 8710
E-mail: fukbh@hum.ku.dk
www.fukbh.dk