REN KIERKEGAARDS HEMMELIGHED

Ved: Sognepræst, ph.d. cand.theol. Roar Tuxen Lavik, Gladsaxe Kirke

Søren Kierkegaard

Introduktion: Søren Kierkegaard røbede aldrig sin hemmelighed for nogen. Man leder forgæves efter hemmeligheden i hans forfatterskab og i hans papirer. Ikke så meget som en eneste dagbogsoptegnelse afslører hans hemmelighed.

Kierkegaard vidste, at hans forfatterskab og hans papirer ville blive gransket nøje efter hans død. Derfor var han meget påpasselig med ikke at røbe noget. Ikke desto mindre er det lykkedes at afsløre hans hemmelighed.

Det viser sig, at hemmeligheden både berører forholdet til hans far og til hans forlovede, Regine Olsen. Kurset vil afsløre og dokumentere denne hemmelighed i et liv, der på mange måder forløb stormfuldt, men alligevel havde et helt afgørende 'hvilepunkt'.

Sted: Laden, Provst Bentzons Vej 1, 2860 Søborg

Tid: 11. september til 9. oktober 2013 kl. 19:15 - 21:00.

Pris: Kr. 440,-

[hr style=dashed-line margin_top= margin_bottom=]

[column size=half position=first ]

Tilmelding til kursus 5369:

Du kan tilmelde dig på flere forskellige måder. Uanset fremgangsmåde er din tilmelding på plads, når kursusafgiften er trukket på din konto. Der kan ikke betales på holdene ved kursusstart. Tilmelding kan foregå på følgende vis:

1. På hjemmesiden: www.fukbh.dk indtaster du holdnr. 5369, hvorefter du kan betale med Dankort eller Forbrugsforeningens betalingskort. Indtast holdnummer i søgefeltet og tilmeld dig på holdsiden. Du modtager en betalingskvittering via e-mail kort tid efter, at du har gennemført tilmeldingen.

2. Via vores servicecenter på telefon 33 98 60 60. Oplys holdnummer, betalingskortnummer, udløbsdato og kontrolcifre, så tilmelder de dig via hjemmesiden.

3. Personlig henvendelse på Sekretariatet, der har åbent mandag-fredag kl. 10-16. Her kan du betale kontant, med Dankort eller Forbrugsforeningens betalingskort.

4. Indsend check med tydelig angivelse af holdnummer og oplysninger om den eller de personer, der skal tilmeldes det eller de pågældende hold.

Vi sender et tilmeldingsbevis, så snart vi har modtaget din betaling.

[/column]

[column size=half position=last]

Folkeuniversitetet i Gladsaxe

Dette er et nyt initiativ – et samarbejde mellem Folkeuniversitetet og Gladsaxe sogn.

Folkeuniversitet vil gerne ud til alle interesserede – hvorfor det jo også kaldes et folkeuniversitet. For at nå ud til nye interesserede, tilbydes undervisningen også lokalt og i nærområdet. Det kræver ikke specielle forudsætninger. Men alle interesserede kan deltage.

Gladsaxe sogn vil gerne tage nye initiativer – og nå længere ud både i sognet og kommunen. Det første kursusforløb markerer 200 året for Søren Kierkegaards fødsel.

Undervisningen foregår i Laden ved Gladsaxe kirke, hvor der er gode faciliteter.

Velkommen!

Folkeuniversitetet i København
Njalsgade 136, bygning 27, 3. sal
2300 København S.

Telefax 3532 8709
Telefon 3532 8710
Email fukbh@hum.ku.dk
CVR 58 23 37 14

[/column]