KIERKEGAARD, GRUNDTVIG OG LUTHER

Ved: Sognepræst, ph.d. cand.theol. Roar Tuxen Lavik, Gladsaxe Kirke

Søren KierkegaardGrundtvigByHansenkul_luther_07-01-20_409279a

 

Introduktion: Hvad var Søren Kierkegaard, N.F.S. Grundtvig og Martin Luthers anliggende?

Luther satte fokus på kirken, Kierkegaard på den enkelte og Grundtvig på fællesskabet.

Mange af deres teologiske syspunkter er blevet til i polemiske diskussioner, man hvad var de fælles om, og hvori bestod uenigheden?

Arven fra Luther, Kierkegaard og Grundtvig har i høj grad sat sine spor ikke bare i kirken, men også i samfundet. Hvis vi skal forstå vore egne rødder, kommer vi ikke uden om disse store personligheders tænkning og eksistensforståelse.

Sted: Laden, Provst Bentzons Vej 1, 2860 Søborg

Tid: 19. februar til 19. marts 2014 kl. 19:15 - 21:00.

Pris: Kr. 440,-

Tilmelding: www.fukbh.dk - søg:  5179 - og tryk: køb

[hr style=dashed-line margin_top= margin_bottom=]

[column size=half position=first ]

Tilmelding til kursus (åben for tilmelding):

Du kan tilmelde dig på flere forskellige måder. Uanset fremgangsmåde er din tilmelding på plads, når kursusafgiften er trukket på din konto. Der kan ikke betales på holdene ved kursusstart. Tilmelding kan foregå på følgende vis:

1. På hjemmesiden: www.fukbh.dk søger du holdnr. 5179, hvorefter du kan betale med Dankort eller Forbrugsforeningens betalingskort. Indtast holdnummer i søgefeltet og tilmeld dig på holdsiden. Du modtager en betalingskvittering via e-mail kort tid efter, at du har gennemført tilmeldingen.

2. Via vores servicecenter på telefon 3532 8710. Oplys holdnummer, betalingskortnummer, udløbsdato og kontrolcifre, så tilmelder de dig via hjemmesiden.

3. Personlig henvendelse på Sekretariatet, der har åbent mandag-fredag kl. 10-16. Her kan du betale kontant, med Dankort eller Forbrugsforeningens betalingskort.

4. Indsend check med tydelig angivelse af holdnummer og oplysninger om den eller de personer, der skal tilmeldes det eller de pågældende hold.

Vi sender et tilmeldingsbevis, så snart vi har modtaget din betaling.

[/column]

[column size=half position=last]

Folkeuniversitetet i Gladsaxe

Folkeuniversitet vil gerne ud til alle interesserede – hvorfor det jo også kaldes et folkeuniversitet. For at nå ud til nye interesserede, tilbydes undervisningen også lokalt. Det kræver ikke specielle forudsætninger. Men alle interesserede kan deltage.

Samarbejdet mellem Folkeuniversitetet og Gladsaxe sogn begyndte i 2013 med det første kursus om Søren Kierkegaards hemmelighed – som blev en succes. Nu følger vi op med et kursus om Kierkegaard, Grundtvig og Luther – tre store personligheder, som i høj grad stadig påvirker kirke og samfund.

Undervisningen foregår i Laden ved Gladsaxe kirke, hvor der er gode undervisningsfaciliteter.

Der serveres kaffe/te og en ostemad (gratis).

Velkommen!

Folkeuniversitetet i København
Njalsgade 136, bygning 27, 3. sal
2300 København S.

Telefax 3532 8709
Telefon 3532 8710
Email fukbh@hum.ku.dk
CVR 58 23 37 14

[/column]